Blog

Maak impact met onze lage CO2 footprint monitorarmen

21 November 2022
Anita Bons

Wist je dat de wereldwijde top 5 van warmste jaren volledig bestaat uit de laatste 5 jaar? De belangrijkste veroorzaker van deze klimaatverandering is het broeikasgas CO2.

Circulariteit

In het terugdringen van de CO2-uitstoot spelen circulaire oplossingen een rol. Maar wat is “circulair”? Circulariteit gaat uit van een wereld zonder afval. Het circulaire model gaat er vanuit dat producten van nu de grondstoffen zijn voor later. Dit resulteert in minder gebruik van grondstoffen, minder productie van materialen en eindproducten, hergebruik en recycling.

Circulaire oplossingen zorgen voor zowel minder afval als minder uitstoot van schadelijke stoffen in bodem, lucht en water. Wij hebben onze Zepher en Caparo monitorarmen ontworpen volgens de principes van circulariteit. Zo kunnen de monitorarmen gemakkelijk worden gerepareerd, hergebruikt en gerecycled. Ontworpen om lang mee te gaan!

Hoe circulair zijn onze monitorarmen?

De Zepher en Caparo monitorarmen zijn zo ontworpen dat:

  • De modules eenvoudig vervangen, gerepareerd of ge-upgrade kunnen worden.  Er sprake is van minimaal gewicht en hoeveelheid materialen.
  • Premium materialen met hoge kwaliteit worden gebruikt voor een lange levensduur. We geven daarom 5 jaar garantie.
  • Aluminium wordt gebruikt: wist je dat 75% van alle aluminium is gerecycled en bij gebruik van gerecycled aluminium maar 5% van de energie nodig is om dit te bewerken?
  • De materialen eenvoudig te scheiden zijn aan het eind van de levenscyclus: zo kun je de monitorarm eenvoudig recyclen, omdat de grondstoffen 100% gescheiden worden.
  • Het verpakkingsmateriaal van 100% karton is dat eenvoudig dichtklapt kan worden, zodat afval minimale ruimte inneemt. 
  • Er een lifetime take- back garantie is, waarbij het materiaal 100% gerecycled wordt.

Onze missie

Eén van de drie pijlers van R-Go Tools is “We care for our environment”. Wij geloven namelijk dat we de verantwoordelijkheid hebben om goede beheerders te zijn van de aarde waarop we leven.

Dit betekent praktisch dat we goed nadenken over hoe onze producten moeten worden gemaakt en welke materialen we gebruiken.

Ook bijdragen aan een lage CO2 uitstoot?

Het is inmiddels algemeen bekend dat je zelf kunt bijdragen aan een lagere CO2 uitstoot door bijvoorbeeld het vaker laten staan van de auto, minder vlees te eten en minder vliegreizen te maken. Maar je kunt ook letten op welke producten je aanschaft. Onze circulaire Zepher 4 monitorarm heeft bijvoorbeeld een impact van 8,3 kg CO2, wat momenteel het laagste is van alle monitorarmen wereldwijd beschikbaar. Om een vergelijking te maken met autorijden: dit komt ongeveer overeen met de CO2 uitstoot wanneer je 45,7 km rijdt met een gemiddelde auto.

Over R-Go Tools

Wij ontwikkelen ergonomische tools voor gezond beeldschermwerk en leveren wereldwijd via partners. Onze producten kenmerken zich door de unieke combinatie van ergonomie, betaalbaarheid, duurzaamheid en design.

Terug naar het overzicht