We care for our environment

Met aandacht voor het milieu

Wij voelen ons verantwoordelijk om goede beheerders te zijn van de aarde waarop we leven. Dit betekent dat we goed nadenken over hoe onze producten moeten worden gemaakt en welke materialen we gebruiken

Bekijk deze video!

Because we care

Lage CO₂ footprint

Wij willen bijdragen aan het milieu door te zorgen voor een lagere uitstoot bij de productie. Om de milieu-impact van onze producten te bepalen, hebben we voor onze monitorarmen LCA’s (levenscyclus analyses) uitgevoerd.

Onze Caparo monitorarm heeft bijvoorbeeld een impact van 14,3 kg CO₂, wat overeenkomt met een CO₂ uitstoot wanneer je 44,9 km met de auto rijdt. Daarnaast compenseren wij elke kg CO₂ die nodig is voor het produceren van een monitorarm door bomen te planten samen met de non-profit organisatie One Tree Planted.

Gecertificeerd

Ecovadis Platinum

Om onze maatschappelijke impact inzichtelijk te maken en ons ook in de toekomst verder te kunnen ontwikkelen, hebben we EcoVadis ingeschakeld. EcoVadis is een onafhankelijke organisatie die het beleid van bedrijven beoordeelt op maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo hebben ze gekeken hoe wij scoren op de thema’s milieu, arbeid- en mensenrechten, ethiek en duurzame inkoop. Resultaat is dat wij nu als bedrijf aantoonbaar maatschappelijk verantwoord zijn. We zijn erg blij met onze eindscore, die goed is voor een platinum medaille van EcoVadis. Deze score plaatst ons bij de top 1% van alle geëvalueerde bedrijven.

Circulaire producten

Duurzaamheid begint bij het ontwerp

Wij houden bij het ontwerpen van onze producten rekening met de principes van “Circulair Productontwerp”. Zo zorgen onze producten voor minder afval en minder uitstoot van schadelijke stoffen in bodem, lucht en water.

Onze monitorarmen zijn bijvoorbeeld zo ontworpen dat het aluminium en plastic eenvoudig gescheiden kunnen worden, zodat het product volledig te recyclen is. We hebben hiervoor een “100% circulariteit” certificaat gekregen. Onze muizen en toetsenborden zijn ongeveer 85% recyclebaar. Ook kiezen we voor onze verpakkingen zoveel mogelijk voor materiaal met minimaal impact op het milieu.

Gebruik van

Natuurlijke materialen

Wij maken voor onze producten zoveel mogelijk gebruik van natuurlijke materialen. Zo is de Treepod laptop- en tabletstandaard in 1 gemaakt van biobased grondstoffen. Biobased betekent dat de gebruikte materialen hoofdzakelijk bestaan uit natuurlijke/organische grondstoffen. De Treepod bestaat voornamelijk uit hout, waardoor het een “groen” product is.

Recycling

Producten hergebruiken

Er geldt een terugname garantie voor al onze producten. Bij terugname zorgen wij ervoor dat onze producten worden gerecycled. Onze muizen en toetsenborden kunnen ingeleverd worden bij een Wecycle- inleverpunt.

We zijn aangesloten bij WEEE, een organisatie die zorgt voor de recycling van electronica.