ergonomische-muis-gif-1
Tijd voor een pauze!
ergonomische-muis-visual-1
je werkt gezond
ergonomische-muis-visual-2
tijd voor een pauze
ergonomische-muis-visual-3
je hebt een pauze gemist

Tijd voor een pauze!

Ergonomische muis met pauze indicator

Een stijve nek of rug is vaak een signaal om in beweging te komen. Als je even pauzeert en tijd neemt om iets anders te doen, dan laad je weer op. Je spieren ontspannen. Je doorbloeding komt weer op gang en je raakt verfrist.

De R-Go Break Muis helpt je om korte pauzes te nemen

Deze ergonomische muis bevat een LED pauze indicator dat wordt aangestuurd door de R-Go Breaksoftware. Dit verandert van kleur, zoals een verkeerslicht.

Wanneer de LED groen wordt, betekent dit dat je gezond aan het werk bent. Oranje geeft aan dat het is tijd voor een korte pauze en rood betekent dat je een pauze hebt gemist. Zo krijg je positieve feedback over je werkgedrag.

Voordelen

Ergonomische muis

 • Verkrijgbaar met pauze indicator
 • Natuurlijke ergonomische vorm
 • Ondersteunt de hele hand met duim- en pinkgoot
 • Stimuleert de bloedcirculatie
 • Aanpasbare knoppen
 • Verkrijgbaar bedraad en draadloos
 • Verschillende maten: S, M en L
 • Voor links- en rechtshandig gebruik
ergonomische-muis-hand

Verschillende maten

Een ergonomische muis die past

Waarom een muis kopen die niet past? Helaas gebeurt dat in de praktijk vaak. Een kleine muis bedienen terwijl je grote handen hebt, zorgt bijvoorbeeld voor extra spierspanning.

Om comfortabel te kunnen muizen, is het belangrijk om te kiezen voor de juiste muismaat. En ben je linkshandig? Overweeg dan een linkshandige ergonomische muis.

Handlengte

 • Small: ˂ 165 mm
 • Medium: 165 – 185 mm
 • Large: > 185 mm

Natuurlijke en comfortabele houding

Waarom een ergonomische muis?

Deze ‘muis op zijn kant’ zorgt voor een natuurlijke, ergonomische houding van je hand en pols. De ronde vorm past precies in de hand, waardoor je hele hand wordt ondersteund. Om te voorkomen dat je vingers naar beneden glijden tijdens muisgebruik, is de ergonomische muis voorzien van een duimgoot en pinkgoot. Dit zorgt voor nog minder spierspanning en maakt het muisgebruik comfortabeler.

ergonomische-muis-gif-2

Muisbeweging vanuit je arm

De verticale vorm van deze ergonomische muis zorgt voor een gunstige muisbeweging vanuit de arm in plaats van uit de pols. Hiermee ontlast je kleine spieren en pezen in de pols en hand en kun je vervelende klachten zoals RSI/CANS voorkomen.

Ervaringen van onze klanten

Reviews

“Op aanraden van mijn ergotherapeut besteld en wat is dit fijn! Altijd een gewone muis gebruikt en merk na een paar uurtjes al minder spanning in schouder en nek.”

Jolanda V. via Ergo2Work
ergonomische-muis-visual-5

“Het feit dat je de maat kunt kiezen is geweldig. Ik heb verschillende ergonomische verticale muizen geprobeerd, maar deze heb ik gehouden.”

Paridean, via Amazon.co.uk
ergonomische-muis-visual-6

FAQ

Veelgestelde vragen

Hoe maak ik optimaal gebruik van de pauze- indicator op de muis?

Download de pauzesoftware voor je ergonomische muis hier. Personaliseer je pauzes.

Met welke bestuursystemen werkt de HE muis?

Al onze ergonomische muizen zijn compatible met Windows/Mac OS/Linux.

Welke muisvarianten zijn beschikbaar?

Je kunt kiezen voor een links- of rechtshandige ergonomische muis. De He muis is verkrijgbaar als bedrade en draadloze variant. Ook is er een Bluetooth versie beschikbaar. Er zijn verschillende maten: Small, Medium en Large.

Hoe weet ik welke handmaat ik heb?

Meet de afstand tussen de rand van je pols en het topje van je middelvinger. Is deze kleiner dan 16,5 cm dan heb je maat S. Bij groter dan 18,5 cm heb je maat L nodig.

Waarom is de muis licht van gewicht?

Door de muis lichter te maken, heb je minder kracht en dus ook spierspanning nodig om de muis te bewegen.

Verkopen jullie ook toetsenborden?

Jazeker, bekijk hier ons aanbod aan ergonomische toetsenborden.

Op muizenjacht:

De normale vs. de ergonomische muis

ergonomische-muis-8

De normale, ‘platte’ muis is het meest gebruikte invoermiddel bij het werken met de computer. Maar eigenlijk staan je hand en pols daarmee in een onnatuurlijke stand en maak je ongemerkt kleine, belastende bewegingen vanuit de pols. Dit kan snel tot overbelasting leiden.

Daarom is het slim om over te stappen naar een ergonomische, verticale muis die erop is ingericht om je op een natuurlijke manier gezond te laten muizen. Ook als je (nog) geen RSI-klachten hebt.