ergonomisch-toetsenbord-gif
Tijd om een pauze te nemen!
ergonomisch-toetsenbord-visual-1
je werkt gezond
ergonomisch-toetsenbord-visual-2
tijd voor een pauze
ergonomisch-toetsenbord-visual-3
je hebt een pauze gemist

Tijd voor een pauze!

Ergonomische Break toetsenborden

Een stijve nek of rug is vaak een signaal om in beweging te komen. Als je even pauzeert en tijd neemt om iets anders te doen, dan laad je weer op. Je spieren ontspannen. Je doorbloeding komt weer op gang en je raakt verfrist.

R-Go Break toetsenborden helpen je om korte pauzes te houden

Het toetsenbord bevat een LED- pauze indicator dat wordt aangestuurd door de R-Go Breaksoftware. Deze LED verandert van kleur, zoals een verkeerslicht. Wanneer de LED groen wordt, betekent dit dat je gezond aan het werk bent. Oranje geeft aan dat het is tijd voor een korte pauze en rood betekent dat je een pauze hebt gemist. Zo krijg je positieve feedback over je werkgedrag.

Voordelen

Ergonomisch toetsenbord

  • Met geïntegreerde pauze indicator
  • Ultradun voor betere bloedcirculatie
  • Lichte toetsaanslag voor minder spierspanning
  • Split Break: 2 delen voor maximale vrijheid
  • Voorkomt reiken naar de muis
  • Lichtgewicht en makkelijk mee te nemen
  • Verkrijgbaar als bedraad en draadloos
  • Verkrijgbaar in verschillende lay-outs
ergonomisch-toetsenbord-visual-4
ergonomisch-toetsenbord-gif-2

Ultieme vrijheid

Ergonomisch gesplitst toetsenbord

Het R-Go Split toetsenbord bestaat uit twee losse delen, die je in elke gewenste opstelling op je bureaublad kunt neerleggen. Zo ervaar je maximale vrijheid. Door de delen uit elkaar te halen voorkom je een vervelende knik in de polsen.

Als je typt met rechte polsen dan verlaag je de spierspanning in onderarmen en handen en zorg je ervoor dat pezen en bloedvaten niet worden afgekneld. Door de ingebouwde magneet kun je de twee afzonderlijke delen van het toetsenbord met één beweging veranderen in een compact toetsenbord.

Ergonomisch compact design

Overal gezond aan het werk

Het compacte model voorkomt opzij reiken naar de muis. Bij gelijktijdig gebruik van toetsenbord en muis blijven je handen altijd binnen schouderbreedte. Dit geeft je schouders, ellebogen en polsen een natuurlijke, ontspannen houding. Zo voorkomen je vervelende overbelastingsklachten zoals RSI. Moet je regelmatig getallen invoeren? Gebruik dan ons los numeriek: de R-Go Numpad Break. Kies ervoor om deze te bedienen met links of rechts en leg het aan de kant wanneer je het eventjes niet nodig hebt.

Nog een groot voordeel van onze compact toetsenborden. Je neemt ze makkelijk overal mee naartoe. Zo kun je overal gezond werken!

ergonomisch-toetsenbord-visual-5

Onze toetsenborden zijn erg dun, zodat bloedvaten en pezen niet worden afgekneld. Het speciale schaarmechanisme in de toetsen zorgt voor een lichte toetsaanslag, waardoor minder kracht nodig is tijdens het typen.

Ervaringen van onze klanten

Reviews

“Samen met de gekantelde muis en muismat merk ik dat de klachten van mijn pols verminderen. Heel erg blij mee!”

Margreet V., via Ergowerken
ergonomisch-toetsenbord-visual-6

“Na enkele dagen had ik het toetsenbord volledig in de vingers. Ik voel ook het verschil: na een werkdag zijn mijn schouders veel minder pijnlijk”

Gregory V., via Ergowerken
ergonomisch-toetsenbord-visual-7

FAQ

Veelgestelde vragen

Waarom heeft het toetsenbord geen numeriek deel?

Onze toetsenborden hebben bewust een compact model zonder numeriek deel aan de rechterkant. Zo kun je, zelfs bij rechtshandig muisgebruik, binnen schouderbreedte werken en staan de schouders in een natuurlijke, ontspannen stand. Er is wel een los numeriek toetsenbord verkrijgbaar.

Waarom is het toetsenbord zo plat?

Hoe platter het toetsenbord hoe platter de stand van je polsen en handen. Deze natuurlijke houding vermindert de spierspanning en voorkomt vervelende klachten zoals RSI.

Wanneer kies ik voor een gesplitst toetsenbord?

Kun jij blind typen? Dan is het gesplitst toetsenbord de beste optie. Door de twee delen uit elkaar te halen, kun je met rechte, ontspannen polsen typen.

Hoe maak ik optimaal gebruik van de pauze- indicator op het toetsenbord?

Download de pauzesoftware hier en personaliseer je pauzes.

Welke verschillende toetsenbord lay-outs zijn er verkrijgbaar?

Onze toetsenborden zijn verkrijgbaar in de volgende lay-outs: QWERTZ (DE), QWERTY (US), QWERTY (UK), QWERTY (Nordic), QWERTY (IT), AZERTY (FR) en AZERTY (BE).

Gesplitste ergonomische toetsenborden

Gezond en flexibel

ergonomisch-toetsenbord-visual-8

De kans is groot dat er terwijl je dit leest een standaard toetsenbord voor je op je bureaublad ligt. Want al zijn er veel verschillende varianten op de markt, de meeste mensen maken nog steeds gebruik van een standaard recht toetsenbord.

Een toetsenbord dat is gebaseerd op een ontwerp van Christopher Latham Sholes uit 1878! Maar wie denkt dat het gesplitste toetsenbord een nieuwe hype is, heeft het mis.