Zie hier ons aanbod in

Ergonomische toetsenborden

Urenlang typen op een toetsenbord wil je uiteraard zonder pijnlijke polsen, schouders en vingers kunnen doen. R-Go Tools heeft verschillende ergonomische toetsenborden ontwikkeld waarmee je gezond kunt typen. Wij helpen jou in 3 stappen om je werk onbelemmerd te doen:

  1. Kies het ergonomische toetsenbord dat voor jou geschikt is
  2. Bestel via onze webshop op bij jouw reseller
  3. Ervaar zelf wat gezond typen inhoudt
ergonomisch-toetsenbord-AGR

Ervaringen van onze klanten

Reviews

“Samen met de gekantelde muis en muismat merk ik dat de klachten van mijn pols verminderen. Heel erg blij mee!”

Margreet V., via Ergowerken
ergonomisch-toetsenbord-visual-6

“Na enkele dagen had ik het toetsenbord volledig in de vingers. Ik voel ook het verschil: na een werkdag zijn mijn schouders veel minder pijnlijk”

Gregory V., via Ergowerken
ergonomisch-toetsenbord-visual-7
ergonomisch-toetsenbord-gif
Tijd om een pauze te nemen!
ergonomisch-toetsenbord-visual-1
je werkt gezond
ergonomisch-toetsenbord-visual-2
tijd voor een pauze
ergonomisch-toetsenbord-visual-3
je hebt een pauze gemist

Tijd voor een pauze!

Ergonomische Break toetsenborden

Een stijve nek of rug is vaak een signaal om in beweging te komen. Als je even pauzeert en tijd neemt om iets anders te doen, dan laad je weer op. Je spieren ontspannen. Je doorbloeding komt weer op gang en je raakt verfrist.

R-Go Break toetsenborden helpen je om korte pauzes te houden

Het ergonomisch toetsenbord bevat een LED- pauze indicator dat wordt aangestuurd door de R-Go Breaksoftware. Deze LED verandert van kleur, zoals een verkeerslicht.

Wanneer de LED groen wordt, betekent dit dat je gezond aan het werk bent. Oranje geeft aan dat het is tijd voor een korte pauze en rood betekent dat je een pauze hebt gemist. Zo krijg je positieve feedback over je werkgedrag.

ergonomisch-toetsenbord-gif-2

Ultieme vrijheid

Ergonomisch gesplitst toetsenbord

Het R-Go Split toetsenbord bestaat uit twee losse delen, die je in elke gewenste opstelling op je bureaublad kunt neerleggen. Op deze manier ervaar je maximale vrijheid. Door de delen uit elkaar te halen, voorkom je een vervelende knik in de polsen.

Als je typt met rechte polsen dan verlaag je de spierspanning in onderarmen en handen en zorg je ervoor dat pezen en bloedvaten niet worden afgekneld. Door de ingebouwde magneet kun je de twee afzonderlijke delen van het ergonomisch gesplitste toetsenbord met één beweging veranderen in een compact toetsenbord.

Ergonomisch compact design

Overal gezond aan het werk

Ons ergonomische compacte toetsenbord voorkomt opzij reiken naar de muis. Bij gelijktijdig gebruik van toetsenbord en muis blijven je handen altijd binnen schouderbreedte. Dit geeft je schouders, ellebogen en polsen een natuurlijke, ontspannen houding. Zo voorkom je vervelende overbelastingsklachten, zoals RSI.

Moet je regelmatig getallen invoeren? Gebruik dan ons los numeriek: de R-Go Numpad Break. Kies ervoor om deze te bedienen met links of rechts en leg het aan de kant wanneer je het eventjes niet nodig hebt.

Nog een groot voordeel van onze compact toetsenborden. Je neemt ze makkelijk overal mee naartoe. Zo kun je overal gezond werken!

ergonomisch-toetsenbord-visual-5

Onze ergonomische toetsenborden zijn erg dun, zodat bloedvaten en pezen niet worden afgekneld. Het speciale schaarmechanisme in de toetsen zorgt voor een lichte toetsaanslag, waardoor minder kracht nodig is tijdens het typen.

FAQ

Veelgestelde vragen

Waarom heeft het ergonomisch toetsenbord geen numeriek deel?

Onze ergonomische toetsenborden hebben bewust een compact model zonder numeriek deel aan de rechterkant. Zo kun je, zelfs bij rechtshandig muisgebruik, binnen schouderbreedte werken en staan de schouders in een natuurlijke, ontspannen stand. Er is wel een los numeriek toetsenbord verkrijgbaar.

Waarom is het toetsenbord zo plat?

Hoe platter het ergonomisch toetsenbord, hoe platter de stand van je polsen en handen. Deze natuurlijke houding vermindert de spierspanning en voorkomt vervelende klachten zoals RSI.

Wanneer kies ik voor een gesplitst toetsenbord?

Kun jij blind typen? Dan is het gesplitst toetsenbord de beste optie. Door de twee delen uit elkaar te halen, kun je met rechte, ontspannen polsen typen. Kortom, ook een ideaal ergonomisch toetsenbord voor wie blind kan (of wil leren) typen.

Hoe maak ik optimaal gebruik van de pauze- indicator op het toetsenbord?

Download de pauzesoftware voor je ergonomisch toetsenbord hier en personaliseer je pauzes.

Welke verschillende ergonomisch toetsenbord lay-outs zijn er verkrijgbaar?

Onze ergonomische toetsenborden zijn verkrijgbaar in de volgende lay-outs: QWERTZ (DE), QWERTY (US), QWERTY (UK), QWERTY (Nordic), QWERTY (IT), AZERTY (FR) en AZERTY (BE).

Verkopen jullie ook muizen?

Jazeker, bekijk hier ons aanbod aan ergonomische muizen.

Alles met oog

voor het milieu.

We streven naar circulariteit bij het ontwerpen en produceren van onze producten. Voor deze inzet hebben we het Ecovadis Platinum certificaat ontvangen.

  • Al het plastic en aluminium dat wordt gebruikt voor onze toetsenborden is 100% gerecycled
  • Milieuvriendelijke verpakking van gerecycled karton met FSC-gecertificeerde sleeves

Met hart voor

mensen in nood

Wij geloven dat mensen in nood een tweede kans in het leven moeten krijgen. We willen daarbij helpen door:

  • ˃10% van onze winst te doneren aan ontwikkelingsprojecten, via onze stichting Tools4Life
  • Samen te werken met organisaties als Avres. Deze organisatie geeft mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans om te werken en hun talenten in te zetten

Dankzij onze inzet mogen wij ons sinds 2023 officieel een B Corp noemen!