Een gezonde administratie

Ben je werkzaam op de afdeling administratie of secretariaat? Dan breng je waarschijnlijk het grootste deel van de werkdag door achter de computer. En ook al stappen veel bedrijven over naar papierloos werken, de kans is groot dat op jouw bureau nog het een en ander aan papier te vinden is. Denk alleen al aan het inboeken van facturen of het controleren van declaraties. Maar hoe houd je dan overzicht en kun je met al dat papier toch efficiënt werken? Want die deadlines moeten toch behaald worden.

 

Jouw ergonomische opgeruimde werkplek

Voor jouw werk is het belangrijk dat je werkplek efficiënt en geordend ingericht is. Om te zorgen dat je een rechte houding aanneemt, is het belangrijk om je papier of ordner verhoogd tussen je toetsenbord en scherm in te plaatsen. Zo hoeft je hoofd niet te draaien of buigen als je kijkt van en naar documenten. Met een documenthouder heeft al je papier een vaste plaats en is je bureau altijd netjes opgeruimd. Onze R-Go Read2Write documenthouder is daarnaast in 1 beweging te transformeren in een lessenaar. Zo blijf je ook bij het maken van notities in een rechte houding zitten.

Door te werken in een natuurlijke, ontspannen houding verlaag je de spierspanning en hoeft je lichaam minder moeite te doen. Zo hebben onze toetsenborden een plat design en lichte toetsaanslag met hoge kwaliteit schaarmechanisme. Typen kost hierdoor minder kracht en gaat sneller. Gebruik een gesplitst toetsenbord voor optimaal typcomfort. Ons R-Go Split toetsenbord bestaat uit twee losse delen, zodat je in elke gewenst houding kunt typen. Als je daarbij kiest voor een los numeriek toetsenbord dan ben je vrij om zelf te bepalen wanneer en met welke hand je cijfers invoert.

 

Werk efficiënter

Wil je tijdens je werkdag fit en geconcentreerd blijven? Dan is het belangrijk om af en toe een korte pauze in te lassen. Onze R-Go Break software helpt je met behulp van een LED lampje eraan herinneren wanneer je een korte pauze zou moeten inlassen.

Wist je dat je met 2 beeldschermen efficiënter kunt werken? Je ziet meer in één oogopslag, je kunt een aantal programma’s naast elkaar gebruiken en maakt zelfs minder fouten. Uit onderzoek (Colvin, 2004) is gebleken dat je met meer dan 1 beeldscherm 10% meer productief bent en 33% minder fouten maakt. Dus: verricht jij veel computerwerk en moet je vaak informatie uit verschillende bronnen samenvoegen, dat is het absoluut het overwegen waard om een tweede scherm te gebruiken. Denk wel aan de positie van je beeldschermen! Maak je van 1 scherm meer gebruik? Plaats deze dan als hoofdscherm recht voor je met het tweede scherm in een hoek ernaast, op dezelfde afstand en hoogte. Zo neem je de meeste tijd automatisch een rechte werkhouding aan. Onze R-Go Zepher Twin monitorarm met geïntegreerde documenthouder kan uitkomst bieden.