We care for people in need

Mensen in nood helpen is onze passie

Het is onze passie om mensen in nood te helpen, om mensen een tweede kans te bieden in het leven en op de arbeidsmarkt. Zo ondersteunen wij wereldwijd verschillende ontwikkelingsprojecten via onze stichting Tools4Life, zoals bijvoorbeeld stichting Heartview for you, voedselbank Leerdam en stichting Agua Viva die ons heeft geholpen met het ontwikkelen en produceren van de R-Go Viva laptoptas. Daarnaast werken we samen met sociale werkplaatsen voor de assemblage van onze Steel laptopstandaards. Onze vilten beschermtasjes worden op maat gemaakt door i-Did, een bijzondere sociale onderneming die producten maakt van gerecycled textiel. Tenslotte is ons kantoor in Leerdam een kleding inzamelpunt voor Stichting CRR (Christian Refugee Relief), zodat vluchtelingen in Zuid Europa van kleding kunnen worden voorzien.

Bekijk deze video!

Stichting

Tools4Life

Stichting Tools4Life is opgericht op 1 oktober 2018 met als streven om hulpbehoevenden en mensen die in armoede leven de middelen te geven om zelf te kunnen voorzien in hun levensonderhoud. Tools4Life ondersteunt hiervoor meerdere projecten, waaronder:

  • Stichting Agua Viva
    Agua Viva is een instelling voor verslaafdenzorg die zich inzet om ex-verslaafden een vak te leren om zo in hun levensbehoeften te voorzien.
  • Een project in Indonesië
    Dit project helpt vrouwen die verstoten zijn dan wel gevaar lopen binnen hun eigen familie met opvang en training. Het doel is om deze vrouwen te leren zelf in hun levensbehoefte te voorzien middels bijvoorbeeld het maken en verkopen van producten.
  • Stichting Christian Refugee Relief (CRR)
    Stichting Christian Refugee Relief (CRR) verstuurt onder andere maandelijks hulptransporten naar de vluchtelingenkampen in Zuid- Europa. Naast financiële ondersteuning is Tools4Life sinds eind 2022 een kleding inzamelpunt gestart aan de Techniekweg 15 in Leerdam.

Wij zijn officieel een B Corp!

Sinds 2023 zijn wij officieel gecertificeerd B Corp! Wat is een B Corp? B Corp bedrijven streven ernaar de aarde gezond, leefbaar en veilig te houden, voor de generatie van nu en voor later. Dit doen ze vooral door positief en actief bij te dragen aan mens en maatschappij. B Corporation is een onafhankelijk keurmerk dat door B Lab na een ingrijpende audit op 5 impactgebieden wordt toegekend. Hierbij wordt onder andere beoordeeld op eerlijke lonen en arbeidsomstandigheden (in de hele productie- en handelsketen) en de algehele maatschappelijke betrokkenheid.

mensen worden weer Mens

Agua Viva

Voor het produceren van de R-Go Viva laptoptas hebben we samengewerkt met stichting Agua Viva in Brazilië. Agua Viva is een Christelijke organisatie met als missie om zich voor de Braziliaanse medemens in te zetten onder het motto “mensen worden weer mens”. Mensen kunnen door allerlei omstandigheden in de problemen komen en daardoor vastlopen. Dat kan door drugs-alcoholmisbruik, schulden, ziekte, scheiding of psychische problemen. Agua Viva biedt hulp in de vorm van een rehabilitatiecentrum.

Agua Viva

Help je mee?

Door het kopen van onze laptoptas zorg je dat mensen in nood weer uitzicht krijgen op een nieuw bestaan. Wij doneren ongeveer 20% van de productiekosten van de laptoptas aan stichting Agua Viva. Zo kunnen ze nog meer mensen een nieuwe kans geven!

Bekijk deze video!

Samenwerking met

Avres

Voor het assembleren van producten werken we samen met Avres. Avres helpt mensen hun plek in de maatschappij (weer) te vinden, onder andere door het vinden van passend werk. Zo worden onze R-Go Steel laptopstandaards in elkaar gezet in de sociale werkplaats van Avres. Dit scheelt ons een boel werk en biedt tegelijkertijd mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring en nieuwe kansen. Daar worden wij heel blij van.

Samenwerking met

i-did

Sinds kort werken we samen met i-Did. Een sociale onderneming met een prachtige dubbele missie. Ze helpen met het opruimen van de zogenaamde textielberg door uit oud textiel nieuwe producten van gerecycled vilt te maken. Dit doen zij in hun eigen i-Did Factory, waar mensen die nooit of lang niet hebben gewerkt onder begeleiding werknemersvaardigheden kunnen opdoen. Toen we op zoek waren naar duurzame beschermhoezen om onze producten veilig in mee te kunnen nemen, kwamen we met i-Did in contact. Wat ons betreft kan het niet beter: de visies van i-Did en R-Go sluiten naadloos op elkaar aan. En het resultaat van deze samenwerking mag er zijn: trendy, vilten pouches, compact en stevig, speciaal voor onze Twister muis of het Split toetsenbord ontwikkeld. En deze opdracht biedt mensen dus ook nog eens nieuwe kansen!