We care for people in need

Mensen in nood helpen is onze passie

Het is onze passie om mensen in nood te helpen, om mensen een tweede kans te bieden in het leven en op de arbeidsmarkt. Zo ondersteunen wij wereldwijd verschillende ontwikkelingsprojecten via onze stichting Tools4Life. Ook werken we onder andere samen met stichting Agua Viva in Brazilië, waar onze laptoptassen worden gemaakt en met de gevangenis in Zwolle, waar onze Steel Travel laptopstandaard in elkaar worden gezet. Daarnaast zijn wij voor Stichting CRR (Christian Refugee Relief) een kleding inzamelpunt, zodat vluchtelingen in Zuid Europa kunnen worden voorzien van kleding.

Stichting

Tools4Life

Stichting Tools4Life is opgericht op 1 oktober 2018 met als streven om hulpbehoevenden en mensen die in armoede leven de middelen te geven om zelf te kunnen voorzien in hun levensonderhoud. Tools4Life ondersteunt hiervoor meerdere projecten, waaronder:

  • Stichting Agua Viva
    Agua Viva is een instelling voor verslaafdenzorg die zich inzet om ex-verslaafden een vak te leren om zo in hun levensbehoeften te voorzien.
  • Een project in Indonesië
    Dit project helpt vrouwen die verstoten zijn dan wel gevaar lopen binnen hun eigen familie met opvang en training. Het doel is om deze vrouwen te leren zelf in hun levensbehoefte te voorzien middels bijvoorbeeld het maken en verkopen van producten.
  • Stichting Christian Refugee Relief (CRR)
    Stichting Christian Refugee Relief (CRR) verstuurt onder andere maandelijks hulptransporten naar de vluchtelingenkampen in Zuid- Europa. Naast financiële ondersteuning is Tools4Life sinds eind 2022 een kleding inzamelpunt gestart aan de Techniekweg 15 in Leerdam.

Wij zijn officieel een B Corp!

Sinds 2023 zijn wij officieel gecertificeerd B Corp! Wat is een B Corp? B Corp bedrijven streven ernaar de aarde gezond, leefbaar en veilig te houden, voor de generatie van nu en voor later. Dit doen ze vooral door positief en actief bij te dragen aan mens en maatschappij. B Corporation is een onafhankelijk keurmerk dat door B Lab na een ingrijpende audit op 5 impactgebieden wordt toegekend. Hierbij wordt onder andere beoordeeld op eerlijke lonen en arbeidsomstandigheden (in de hele productie- en handelsketen) en de algehele maatschappelijke betrokkenheid.

Samenwerking met

Agua Viva

Voor het produceren van de R-Go Viva laptoptas werken we samen met stichting Agua Viva in Brazilië. Agua Viva is een Christelijke organisatie met als missie om zich voor de Braziliaanse medemens in te zetten onder het motto “mensen worden weer mens”. Mensen kunnen door allerlei omstandigheden in de problemen komen en daardoor vastlopen. Dat kan door drugs-alcoholmisbruik, schulden, ziekte, scheiding of psychische problemen. Agua Viva biedt hulp in de vorm van een rehabilitatiecentrum.

Agua Viva

Help je mee?

Door het kopen van onze laptoptas zorg je dat mensen in nood weer uitzicht krijgen op een nieuw bestaan. Wij doneren ongeveer 20% van de productiekosten van de laptoptas aan stichting Agua Viva. Zo kunnen ze nog meer mensen een nieuwe kans geven!

Bekijk deze video!

Samenwerking met

In-Made

De R-Go Steel laptopstandaards worden gemaakt in samenwerking met de Nederlandse organisatie In-Made. In-Made geeft gedetineerden de kans om werknemersvaardigheden te leren in een echte productie-omgeving en onder deskundige begeleiding.

In-Made

Help je mee?

Het werk van In-Made sluit aan bij onze visie om werkgelegenheid te bieden aan mensen die een tweede kans nodig hebben. Daarom zijn we gestart met samenwerken. Sinds november 2021 zijn gedetineerden begonnen met het assembleren van onze R-Go Steel Travel laptopstandaard. Bij aankoop van een R-Go Steel laptopstandaard ondersteun je het mooie werk van In- Made en help je mensen die een tweede kans nodig hebben.