Blog

Verhoog je comfort met een laptopverhoger

21 November 2022
Anita Bons

Een laptop kan niet zo goed worden aangepast aan je lichaam. Het beeldscherm is niet verstelbaar en de bediening van het toetsenbord en muis zijn ongunstig. Het gevolg is dat je vaak voorovergebogen werkt, wat nek- en schouderklachten veroorzaakt. Dan maar je laptop de deur uit doen? Niet nodig! Met een laptopstandaard en de juiste hulpmiddelen creëer je alsnog een gezonde werkplek.

Gezond werken met je laptop: 4 tips

Uit onderzoek blijkt dat bij meer dan 2 uur laptopgebruik per dag de kans op klachten fors toeneemt. Wil je toch gezond kunnen werken met een laptop? Dan kun je een aantal dingen doen:

 1. Gebruik een laptopverhoger.

   Met behulp van een laptopverhoger of laptopstandaard kun je het scherm op ideale hoogte zetten. Ze bestaan voor zowel vaste als mobiele werkplekken, met een vaste of verstelbare hoogte, geïntegreerd of bevestigd aan een monitorarm. Keuze genoeg dus.

 2. Maak gebruik van een apart ergonomisch toetsenbord en een muis.

   In onze andere blogs lees je meer over het kiezen van het ideale toetsenbord en de ideale muis voor jouw situatie. 

 3. Sluit de laptop aan op een vaste pc met bijvoorbeeld een docking station. 

  Zo kun je mobiel werken, maar heb je toch de voordelen van een desktop. 

 4. Neem een laptop van minimaal 17 inch of gebruik een extern beeldscherm.

   Kleine laptopschermen met een hoge resolutie zijn namelijk moeilijker te lezen, wat de belasting op je ogen verhoogt. 

Laptopverhogers voor de mobiele werkplek

Laptopverhogers voor de mobiele werkplek zijn gemakkelijk mee te nemen. Let bij de aanschaf echter wel op zaken als verstelbereik, stabiliteit, formaat en gewicht. Het zou zonde zijn om alsnog RSI-klachten te krijgen doordat je een te lage of te zware verhoger gebruikt. 

Er bestaan ook geïntegreerde laptopverhogers, zoals de R-Go Riser attachable. Deze zijn plat van formaat en kun je aan de achterzijde van je laptop bevestigen. Je hebt hem dus altijd bij je en hij neemt geen extra ruimte in in je tas. 

Laptopverhogers voor de vaste werkplek

Voor de vaste werkplek op kantoor kun je het beste kiezen voor het gebruik van een los beeldscherm. Zo kun je ervoor kiezen om de laptop op een monitorarm te plaatsen. Op deze manier kun je ergonomisch en efficiënt met 2 schermen naast elkaar werken. 

Liever een ander beeldscherm?

Voor elke beeldschermwerkplek bestaan goede ergonomische oplossingen. Ook voor desktops en zelfs tablets. In ons whitepaper lees je er alles over. Download hem hier! 

Terug naar het overzicht