Blog

Gezond thuiswerken

17 November 2022
Anita Bons

Ben jij ook noodgedwongen aan het werk vanaf huis? Juist dán is het belangrijk om aandacht te besteden aan je werkplek. Want met een gezonde thuiswerkplek kun je comfortabel en efficiënt werken en voorkom je vervelende klachten aan je nek, schouders of polsen.

Om overal gezond aan de slag te kunnen gaan met je laptop of Chromebook hebben wij oplossingen bedacht waarmee je snel en makkelijk je eigen gezonde thuiswerkplek kunt creëren.

Tips voor gezond thuiswerken

Ondersteun je lichaam

Ga goed achterin de stoel zitten met je rug tegen de rugleuning aan en laat je onderarmen ondersteunen terwijl de schouders afhangen.

Werk in een rechte houding

Plaats het scherm recht voor je lichaam en zet de bovenkant van het scherm op ooghoogte. Maak voor je laptop gebruik van een laptopverhoger en plaats documenten tussen toetsenbord en scherm in.

Voorkom reiken

Plaats toetsenbord en muis dichtbij het lichaam en zet ook de telefoon binnen handbereik.

Voorkom kleine repeterende bewegingen

Typen is gezonder dan muizen, dus gebruik zoveel mogelijk snel-toetsen. Beweeg de muis vanuit de hele arm in plaats van uit de pols. Gebruik een los toetsenbord en muis als je vanaf je laptop werkt.

Zorg voor ontspanning en voldoende beweging

Beperk het aantal uren beeldschermwerk en neem regelmatig korte (micro)pauzes. Het advies is om na elke 10 minuten even uit je houding te komen en je spieren te ontspannen/ stretchen. Wissel zitten regelmatig af met staan en lopen. Houd je lichaam fit!

Terug naar het overzicht