Blog

Thuiswerken? Voorkom hand- en polsklachten met een ergonomische muis

21 November 2022
Anita Bons

Inmiddels werken jij en vele anderen al een ruime maand thuis. En we weten nog niet precies hoe lang deze situatie zal aanhouden. Wij zijn benieuwd hoe het nu gaat met jouw thuiswerkplek. Heb jij al een ergonomische werkplek gecreëerd met een laptopstandaard, zoals wij in ons vorige blog deelden? Ervaar je lichamelijke klachten, maar kun je niet plaatsen waar ze precies door ontstaan? Wij lichten graag nog een onderdeel toe dat niet mag ontbreken bij een ergonomische thuiswerkplek: een ergonomische muis.

De R-Go HE Break Mouse

Misschien ervaar je geen klachten in je nek of schouders, maar juist in je hand of pols. Hand- en polsklachten relateer je waarschijnlijk niet direct aan jouw werkhouding. Toch worden veel computergerelateerde klachten veroorzaakt door de muis. Standaard muizen, die op veel werkplekken gebruikt worden, zorgen voor een onnatuurlijke houding van je hand en pols. Bovendien lokken ze kleine, belastende bewegingen uit. Maar hoe leer je deze ongezonde manier van muizen af?

Met een beetje hulp van de R-Go HE Break mouse.

Een ergonomische verticale muis zorgt ervoor dat jouw hand en pols in een natuurlijke, ontspannen stand staan. Je wordt zo onbewust gestimuleerd om gezond te muizen. Dit houdt in dat je beweegt vanuit je arm, in plaats vanuit je pols. Je ontlast zo kleine spieren en pezen in je hand en onderarm.

Voordelen van de ergonomische HE Break muis

  • Je beweegt automatisch vanuit je arm en niet vanuit je pols, wat de bloedcirculatie stimuleert;
  • Je voorkomt RSI door de natuurlijke, ontspannen stand van je hand en pols;
  • Door de comfortabele, ergonomische vorm wordt je hele hand ondersteund;
  • De muis beschikt over aanpasbare knoppen;
  • Inclusief pauze indicator; de LED-kleursignalen geven aan hoe gezond je werkt en of je wel voldoende pauze neemt. De muis stimuleert je om op frequente basis pauze te nemen. Handig toch?!

Kies de muis die het beste bij jou past

De R-Go HE Break mouse is in verschillende maten verkrijgbaar: medium en groot. Daarnaast kun je nog kiezen voor links- of rechtshandig. Kom je er niet helemaal uit? Dan kun je ook een kijkje nemen in de rest van ons assortiment met ergonomische muizen. Naast de R-Go HE Break mouse bieden wij de HE Mouse en HE Sport.

Terug naar het overzicht