Blog

Je toetsenbord: een bron van bacteriën

21 November 2022
Anita Bons

Wist je dat een toetsenbord vaak een bron van bacteriën is? Zeker nu op steeds meer kantoren met flexplekken wordt gewerkt en er telkens iemand anders achter de computer zit. Uit Brits onderzoek blijkt dat een toetsenbord gemiddeld 400 keer meer bacteriën bevat dan een wc-bril. Dit is bevestigd door een studie van Kimberly-Clark Professional. Uit dit onderzoek bleek onder andere dat je werkplek veel viezer is dan je zou denken. Men heeft monsters onderzocht van duizenden werkplekken in verschillende sectoren. De meeste toetsenborden bleken zoveel bacteriën te bevatten dat je ze officieel “smerig” mag noemen.

Hygiëne op de werkplek

Reden genoeg om je werkplek een goede schoonmaakbeurt te geven. Maar wist je dat goede hygiëne op de werkplek ook zorgt voor minder ziekteverzuim en een positief effect heeft op de werksfeer? Een schone werkplek verbetert zelfs je productiviteit.

Hoe zorg je nu voor goede hygiëne op de werkplek? Hier een paar tips:

 • Houd je werkplek schoon

Vergeet dus niet om regelmatig ook je muis en toetsenbord schoon te maken.

 • Was je handen regelmatig

En was ze extra goed na elke toiletgang.

 • Niet eten achter je bureau

Kruimels in het toetsenbord zijn een bron van bacteriën.

  Goed ventileren helpt ook om de overdracht van luchtweginfecties, zoals COVID-19, te beperken.

  Hygiënisch typen

  Om overal hygiënisch en veilig te kunnen typen, hebben wij het R-Go Hygiënische toetsenbord cover ontwikkeld. Met deze beschermingshoes kun je vervuiling of besmetting met bacteriën en ziektekiemen minimaliseren. De hoes is geschikt voor het R-Go Compact Break toetsenbord. Hij past als een huid om elke toets heen, wat ervoor zorgt dat het typecomfort intact blijft. Het is gemaakt van ultradun, hoogwaardig siliconen en is flexibel en zacht. De hoes is waterdicht en stofdicht en beschermt je toetsenbord tegen morsen van vloeistoffen en kruimels. Het is eenvoudig uit te kloppen, af te spoelen, in de vaatwasser schoon te maken of te desinfecteren. Zo kun je overal hygiënisch typen, ook in een clean room of op een medische werkplek.

  Terug naar het overzicht