Blog

Is zitten ongezond?

17 November 2022
Anita Bons

Snel een ontbijtje aan de eettafel en dan met de auto naar het werk. Op kantoor de hele dag achter de computer, afgewisseld met enkele vergaderingen of klantbezoeken. Vervolgens met de auto terug naar huis om aan het einde van de dag op de bank voor de televisie te belanden.

Zittend Nederland

Helaas voor velen van ons een herkenbaar scenario. Want we zitten wat af… Wist je dat Nederland zelfs Europees kampioen zitten is? In geen enkel land zit zo’n groot gedeelte (62%) van de bevolking meer dan 5,5 uur per dag.

Het is inmiddels algemeen bekend dat veel zitten problemen kan opleveren voor de gezondheid. Beeldschermwerkend Nederland wordt inmiddels bijna ‘doodgegooid’ met uitspraken dat zitten levensgevaarlijk is en zelfs wordt vergeleken met roken. En omdat we een gezonde leefstijl steeds belangrijker vinden, nemen we deze uitspraken serieus.

Is staand werken de oplossing?

Maar hoe gegrond zijn deze uitspraken eigenlijk? En wat zijn dan precies de risico’s van lang zitten? In de Whitepaper ‘Is staand werken de oplossing?’ zullen de risico’s van lang zitten aan bod komen en worden verschillende oplossingsmogelijkheden beschreven om gezond te kunnen werken.

Wil je meer weten?

Terug naar het overzicht