Blog

Goede voornemens? Ga gezond muizen

21 November 2022
Anita Bons

Aan het begin van het nieuwe jaar komen de goede voornemens weer van de plank. De kans is groot dat het één van jouw voornemens is om dit jaar meer te gaan bewegen. Dit voornemen staat namelijk in de top 3 van goede voornemens voor 2019.

Korte duur

Maar hoe ga je hiermee aan de slag? Gelijk een all-in sportschoolabonnement afsluiten is geen goeie insteek! Fanatiek sporten blijkt in de praktijk namelijk vaak van korte duur. Goede voornemens vragen om gedragsverandering. En laat dat nou net datgene zijn waar we het meeste moeite mee hebben…

Weinig moeite, veel effect

Wat als je nu begint met een verandering die weinig moeite kost en toch veel effect oplevert? Want hoeveel tijd zit jij dagelijks achter een scherm? Uit onderzoek door de Hogeschool van Rotterdam blijkt dat schoolgaande kinderen al gemiddeld 6,5 uur per dag een beeldscherm gebruiken. Veel mensen kampen met lichamelijke klachten door beeldschermwerk. Ook meer dan 60% van de kinderen heeft pijn na beeldschermgebruik. Als je gezond wilt leven, dan wil je ook gezond werken. En wil je gezond werken, dan wil je ook gezond muizen.

Wist je dat de vorm van de muis kan bijdragen aan een gezonde houding en muisbeweging? Zo kun je ongemerkt gezond bewegen en daarmee lichamelijke klachten voorkomen.

Wil je meer weten over gezond muizen?

Terug naar het overzicht