Blog

Gezond op vakantie met de R-Go Riser Duo

21 November 2022
Anita Bons

Nog een paar weken en dan vertrekken veel Nederlanders op vakantie. Jij ook? Dan is de kans groot dat je gaat kamperen. Want kampeervakanties zijn een echte hype. Volgens de ANWB telde Nederland vorig jaar ongeveer 3,5 miljoen actieve kampeerders. En wat neem je allemaal mee op vakantie?

Onmisbaar

Naast de zonnebrand, het koffiezetapparaat en de muggenspray zijn je mobiele apparaten waarschijnlijk niet meer weg te denken. Of het nu de mobiele telefoon is of de tablet, notebook, laptop of e- reader, het gaat allemaal mee. En om het makkelijk te maken zijn er zelfs 4G -routers op de markt waarmee je op iedere locatie meerdere apparaten met Wi-fi kunt verbinden.

Wat wil je nog meer?

Vakantie en ergonomie

Er kleeft echter één nadeel aan het gebruik van mobiele apparaten op de camping: waar kun je in een gezonde houding zitten?

Terwijl je werkplek op kantoor ergonomisch is ingericht, is het op de camping lastig om in een gezonde houding achter het scherm te zitten. Campingstoelen bieden niet genoeg ondersteuning tijdens het gebruik van een laptop en liggend op een luchtbed internetten op de tablet zorgt al snel voor een stijve nek. Denk je ontspannen op vakantie te gaan, dan beland je uiteindelijk in een verkrampte houding achter een schermpje.

Schermverhoger

Maar dat kan anders! Wist je dat het lichaam beter kan ontspannen als je de schermtijd verkort en tussendoor onderbrekingen inlast? Het is ook goed om de spanning op handen en vingers te verlagen door kleine devices tijdens gebruik neer te leggen in plaats van vast te houden. Daarnaast verminder je de belasting op de nek door niet constant naar beneden te kijken. Dit kan eenvoudig door het scherm te verhogen, waardoor je hoofd automatisch boven de wervelkolom blijft. Je kunt hierbij gebruik maken van schermverhogers, zoals de R-Go Riser Duo. Deze 2 in 1 verhoger kan zowel laptop als tabletscherm op ooghoogte brengen. Zo kun je zelfs op vakantie gezond achter het scherm!

Terug naar het overzicht