Blog

Beweegmomentjes

17 November 2022
Anita Bons

Zelfs als je ’s avonds na een lange kantoordag sport, heb je kans op gezondheidsklachten door het lange zitten. Daarom is het belangrijk om beweegmomentjes in te lassen die het langdurig zitten onderbreken.

Beweging stimuleren

Stimuleer beweging door tijdens de werkdag je manier van werken aan te passen. Overweeg eens om staand te telefoneren, naar een collega te lopen in plaats van een e-mail sturen, de trap te nemen in plaats van de lift. Ook kun je lunchwandelen of wandelend overleggen.

Hulpmiddelen om pauzes niet te vergeten

Heb je moeite met het nemen van korte onderbrekingen ofwel micropauzes tijdens het werk? Vooral in een drukke periode of wanneer het werk een hoge concentratie vereist, dan schiet het er vaak bij in. Er zijn verschillende pauze hulpmiddelen op de markt die je eraan herinneren wanneer het tijd is voor een onderbreking. Zo kun je gebruik maken van pauzesofware of –hardware. De R-Go HE Break is een voorbeeld van pauze hardware. Dit is een ergonomische verticale muis die met kleursignalen (door middel van LED verlichting) pauze-adviezen geeft.

Wil je meer weten? Download onze Whitepaper “Is staand werken de oplossing?”

Terug naar het overzicht