We care for people in need

We care for people in need

Daarom ondersteunen we wereldwijd verschillende ontwikkelingsprojecten via onze stichting Tools4Life. We doneren momenteel een groot deel van onze winst aan projecten in Brazilië, Hong Kong en Indonesië. Onze missie is om in samenwerking met deze projecten producten te ontwikkelen en te produceren, zoals onze R-Go Viva Laptoptas. Zo bieden we niet alleen financiële steun, maar ook werkgelegenheid aan mensen die een tweede kans nodig hebben.

Hart voor ontwikkelingswerk

Vincent en Anita zijn van jongs af aan betrokken bij ontwikkelingsprojecten in Brazilië. Zo heeft Anita op 16 jarige leeftijd meegeholpen aan het bouwen van een opvanghuis voor straatkinderen via de stichting “World Servants” en heeft Vincent in 2007 voor de stichting “Care for Brazil” geholpen aan het opknappen van een semi-internaat. Met het starten van R-Go Tools was het verlangen om het helpen van mensen te combineren met de ergonomische kennis; Anita is sinds 2000 werkzaam als ergonoom en Vincent heeft ervaring met de ontwikkeling van nieuwe producten en het opzetten van productie.

De visie krijgt handen en voeten

Omdat R-Go Tools met de jaren is geëvolueerd van leverancier/ distributeur naar ontwerper en producent van ergonomische hulpmiddelen, zijn Vincent en Anita eind 2015 naar Brazilië afgereisd. Doel van deze oriëntatiereis was om langs verschillende projecten te gaan en te bekijken hoe de R-Go Tools visie handen en voeten kon krijgen. Belangrijk hierbij was het inventariseren van de aanwezige vaardigheden, grondstoffen en ontwikkelingsprojecten om samen een nieuw ergonomisch product te gaan ontwikkelen en produceren. Op een bijzondere manier zijn we zo uitgekomen bij de stichting Agua Viva.

Over stichting Agua Viva

Mensen kunnen door allerlei omstandigheden in de problemen komen en daardoor vastlopen. Dat kan door drugs-alcoholmisbruik, schulden, ziekte, scheiding, psychische problemen etc. Agua Viva is een Christelijke organisatie met als missie om zich voor de Braziliaanse medemens in te zetten onder het motto “mensen worden weer mens”.

Het ontwerpen van de laptoptas

Omdat Brazilië één van de grootste leerproducten van de wereld is, ontstond het idee om samen met Agua Viva een ergonomische laptoptas te gaan produceren. Agua Viva was reeds commercieel actief via hun meubelmakerij. Door het maken en verkopen van houten meubels heeft de stichting ervaring in het combineren van commerciële activiteiten met het helpen van mensen om weer terug te keren in de maatschappij. Onder leiding van Vincent en Daniël hebben we een ergonomische laptoptas ontworpen met een geïntegreerde laptopstandaard. Vervolgens zijn enkele tassenontwerpers in Nederland benaderd om het concept uit te werken in een werkend prototype. Daarbij was een belangrijke randvoorwaarde dat de tas eenvoudig in Brazilië gemaakt moest kunnen worden door minder ervaren mensen.

“Gezond” leer

Omdat de visie van R-Go Tools het ontwikkelen van gezonde, ergonomische hulpmiddelen is met gebruik van gezonde/ duurzame materialen en daarbij mensen een nieuwe kans geven, wilden we alle 3 pilaren van onze visie vormgeven in de laptoptas. Het vinden van “gezond” leer bleek echter niet eenvoudig. Uiteindelijk is een leerproducent gevonden die op milieuvriendelijke manier het leer looit en daarvoor regelmatig ge-audit wordt en gecertificeerd is met “Gold” door de LWG (de hoogste standaard voor het looien van leer). Er is daarbij gekozen voor “full grain” leer, wat zorgt voor een natuurlijk uiterlijk. Bij dit leer wordt de volledige huid niet gescheiden in een bovenste “top grain” en “split” laag. Het oppervlak van het leer wordt dus niet geschuurd of gepolijst om onvolkomenheden of natuurlijke merken te verwijderen uit de huid.

Doe je mee?

Door het kopen van onze laptoptas zorg je dat mensen in nood weer uitzicht krijgen op een nieuw bestaan. Door het bieden van werkgelegenheid geef je ze perspectief maar ook een bron van inkomsten. Daarnaast wordt ongeveer 20% van de productiekosten van de laptoptas geschonken aan stichting Agua Viva. Zo kunnen ze nog meer mensen een nieuwe kans geven!

Bekijk onze laptoptas