Blog

Een ergonomische links-rechts muis – Verticaal, en toch makkelijk mee te nemen

16 Januari 2024
Gerry Hameetman

Let’s do the Twister!

Pijnlijke klachten achter een scherm? Waarschijnlijk probeer je zelf al van alles om die te voorkomen, met al die uren die je niet alleen zakelijk maar ook privé achter een scherm doorbrengt. Je zithouding veranderen (rechter overeind!) als je er aan denkt, regelmatig even wegkijken van je scherm, dat soort dingen. Als je wat meer over ergonomie weet –in het ergste geval omdat je last hebt van RSI klachten – gebruik je misschien ook ergonomische computerhulpmiddelen. Verticale muizen, compacte toetsenborden en pauzesoftware zijn tools die je helpen op gezonde wijze en klachtenvrij met beeldschermen te werken. 

Dubbele aanschaf?

Op kantoren en scholen wordt steeds vaker meegedacht over ergonomische oplossingen en willen werkgevers bijdragen aan gezonde ergonomische oplossingen, door ergonomische werkplekken in te richten. Helaas worden de tools meestal niet individueel aangeschaft, en dat terwijl het belangrijk is dat de tools die je gebruikt ook passend zijn. Heb je een grote hand, dan heb je een grote muis nodig en ben je linkshandig, dan is een linkshandige muis erg handig. En heb je op het werk eenmaal de juiste tools, dan wil je dat thuis natuurlijk óók. Zeker als je hybride werkt. Want het komt de laatste jaren steeds meer voor dat mensen afwisselend thuis en op kantoor werken. Hybride werken is handig, bespaart reistijd- en kosten, en is beter voor het milieu. Alleen – hoe moet dat met je ergonomische tools? Dubbel aanschaffen doe je niet zo gauw, en ze elke keer transporteren is vaak lastig.

Dubbel profijt

Voor R-Go Tools was dit reden om over een speciale muis na te denken, een muis met een groter bereik. Een tool waar je nog meer uit kunt halen dan een standaard verticale muis. We wilden een optimaal ergonomische muis die door iederéén zowel links- als rechtshandig gebruikt kan worden. Je vermoeide hand kun je immers het best ontzien, door van hand af te wisselen. Daarnaast vonden we dat de verticale, en dus onhandig hoge muis ook makkelijk te transporteren moet zijn.

R-Go Twister

Uit deze voornemens werd uiteindelijk onze R-Go Twister geboren. Een links-rechts muis die inklapbaar is, dankzij een ingenieus, gepatenteerd switch & fold – systeem. Die bovendien voorzien is van de R-Go Breaksoftware. De Twister geeft met LED – verlichting aan wanneer het tijd is om een (micro)pauze te nemen en kan je inzicht geven in je pauzegedrag, zodat je je pauzegewoontes kunt optimaliseren. Des te geconcentreerder en productiever werk je. Met deze muis geen gedoe met snoeren, want de Twister werkt met Bluetooth en is daarom draadloos. Uiteraard is hij zo groen als het maar kan en uit 100% gerecycled kunststof en aluminium gemaakt. Natuurlijk niet letterlijk groen- al zou dat kunnen: de Twister kan namelijk gepersonaliseerd worden, met een vrolijke kleur, een logo of een patroontje. Leuk om iemand cadeau te doen! Al is de Twister juist ook makkelijk om gewoon even met anderen te delen.

Nu verkrijgbaar!

Als ergonomische experts voorzien we bij R-Go Tools dat ergonomisch werken in de toekomst nog veel en veel belangrijker gaat worden, op kantoor en scholen, maar ook thuis. En omdat ons credo “Betaalbare ergonomische tools voor iedereen” is, wilden we na een lang ontwikkelingsproces onze nieuwe muis natuurlijk zo gauw mogelijk ook daadwerkelijk voor iedereen beschikbaar maken. Na een succesvol crowdfundingproject op Kickstarter hebben we door middel van pre-orders het benodigde bedrag opgehaald om het productieproces een paar maanden te kunnen versnellen. Let’s all do the Twister: misschien wel de meest ergonomische verticale muis om mee te werken, waar dan ook!

Terug naar het overzicht