We care for our environment

We hebben samen de verantwoordelijkheid om goede beheerders te zijn van de aarde waarop we leven.

Wij voelen ons verantwoordelijk om goede beheerders te zijn van de aarde waarop we leven.
Dit betekent dat we goed nadenken over hoe onze producten moeten worden gemaakt en welke materialen we gebruiken.

Gebruik gerecyclede grondstoffen

Bij de fabricage van onze producten proberen wij zoveel mogelijk gebruik te maken van gerecyclede grondstoffen. Zo is al het plastic in onze muizen en toetsenborden van 100% gerecyclede grondstoffen. De monitorarmen bestaan bijna voor 100% uit gerecyclede grondstoffen.

Gebruik van natuurlijke materialen

De Treepod laptop- en tabletstandaard in 1 bestaat uit biobased grondstoffen. Biobased betekent dat de gebruikte materialen hoofdzakelijk bestaan uit natuurlijke/organische grondstoffen. Zo bestaat de Treepod voornamelijk uit hout, waardoor het een “groen” product is.

Circulair

Wij houden bij het ontwerpen van onze producten rekening met de principes van “Circulair Productontwerp”. Zo zorgen onze producten voor minder afval en minder uitstoot van schadelijke stoffen in bodem, lucht en water. Onze monitorarmen zijn zo ontworpen dat het aluminium en plastic eenvoudig gescheiden kunnen worden, zodat het product volledig te recyclen is. We hebben hiervoor een “100% circulariteit” certificaat gekregen. Onze muizen en toetsenborden zijn ongeveer 85% recyclebaar. Ook kiezen we voor onze verpakkingen zoveel mogelijk voor materiaal met minimaal impact op het milieu.

Lage CO2 footprint

Wij willen bijdragen aan het milieu door te zorgen voor een lagere CO2 uitstoot bij de productie. Om de milieu- impact van onze producten te bepalen, hebben we voor onze monitorarmen LCA’s (levenscyclus analyses) uitgevoerd. Onze Caparo monitorarm heeft bijvoorbeeld een impact van 14,3 kg CO2, wat overeenkomt met een CO2 uitstoot wanneer je 44,9 km met de auto rijdt. Daarnaast compenseren wij elke kg CO2 die nodig is voor het produceren van een monitorarm door bomen te planten samen met de non- profit organisatie One Tree Planted.

Recycling van oude producten

Er geldt een terugname garantie voor al onze producten. Bij terugname zorgen wij ervoor dat onze producten worden gerecycled. Onze muizen en toetsenborden kunnen ingeleverd worden bij een Wecycle- inleverpunt. We zijn aangesloten bij WEEE, een organisatie die zorgt voor de recycling van electronica.