Artikelnummer: N/B

R-Go Break Software

Referentienummer:

GTIN:

Activeer de LED indicator in jouw Break muis of toetsenbord.

Download gratis Break Software

Break software licentie 3 jaar inclusief Zit- sta coach en Fit coach. Verkrijgbaar met en zonder aansluiting set om je zit- sta bureau aan te sturen (check type bureaumotor).

On backorder
Bestellen via je eigen dealer?

Voordelen

R-Go Break Software

  • Bevat pauze-indicatie LED
  • Persoonlijk in te stellen
  • Krijg inzicht in je werkgedrag
  • met Zit-sta coach module
  • met Fit coach module
Bekijk de video
je werkt gezond
tijd voor een korte pauze
je hebt een pauze gemist

Blijf fit en gefocust

met R-Go Break software

De R-Go Break is een softwaretool die je helpt herinneren om je werk te onderbreken met pauzes. Tijdens het werk stuurt de R-Go Break pauzesoftware het LED-lampje op je Break muis of toetsenbord aan. Dit lampje verandert van kleur, zoals bij een stoplicht. Wanneer het licht groen wordt, betekent dit dat je gezond bezig bent. Oranje geeft aan dat het tijd is voor een korte pauze en rood geeft aan dat je een pauze hebt gemist. Zo krijg je op een positieve manier feedback over je pauzegedrag.

De R-Go Break is persoonlijk in te stellen. Zo kun je je pauze frequentie verhogen als je klachten hebt. Personaliseer je pauzes door bijvoorbeeld een herinnering in te stellen als het tijd is voor een kopje thee, een potje tafeltennis of een wandeling. Daarnaast is het mogelijk om de knoppen van je muis naar wens in te stellen.

Ook analyseert de software je werkgedrag en maakt dit zichtbaar. Je kunt zien hoe intensief je je muis en toetsenbord gebruikt en hoe goed je pauze adviezen opvolgt. Want, meten is weten!

Wissel zitten regelmatig af met staan

Met de Zit-sta coach

Door tijdens de werkdag regelmatig van houding te veranderen, stimuleer je de bloedcirculatie en voorkom je lichamelijke klachten. Op basis van daadwerkelijk beeldschermgebruik, stuurt de Zit-sta coach je bureau aan van zittend naar staand of een hoogte daar tussenin (voor gebruik van een sta kruk of deskbike). Je kunt je pauzes persoonlijk instellen en je elektrische bureau programmeren* om omhoog of omlaag te gaan naar de door jouw gekozen hoogte.

De Zit-sta Coach is ontwikkeld in samenwerking met meubelfabrikanten en is compatibel met Linak, Innotech en OMT systemen (USB aansluitkabel vereist). Bij andere systemen geeft de Zit-sta Coach een reminder op het beeldscherm en kun je zelf het bureau in hoogte verstellen.

Hoe werkt het?

Op basis van daadwerkelijk beeldschermgebruik, stuurt de Zit-sta coach je bureau aan van zittend naar staand of een hoogte daar tussenin (voor gebruik van een stakruk of deskbike). Je kunt je pauzes persoonlijk instellen en je elektrische bureau programmeren om omhoog of omlaag te gaan naar de door jouw gekozen hoogte.

* Alleen voor bureau’s met een Linak, Innotech of OMT controlebox
** Alleen beschikbaar voor Windows

Blijf fit en stretch mee

Met de Fit coach

De Fit Coach biedt via een pop- up op je beeldscherm verschillende stretch oefeningen aan van fysiotherapeuten. Je kunt de Fit Coach personaliseren door het type oefeningen te selecteren. Zo kun je kiezen uit de volgende oefeningen: Balans, Nek en schouders, Benen en Houding/ ontspanning. Tijdens de oefeningen word je gecoacht met behulp van een filmpje, foto’s en een eenvoudige beschrijving. De Fit coach is ontwikkeld samen met fysiotherapeuten en bevat meer dan 80 oefeningen. Je kunt zelf bepalen tijdens welke pauzes je de oefeningen wilt doen en hoeveel oefeningen je per pauze aangeboden krijgt.

Kom in beweging!

Door verschillende stretch oefeningen te doen tijdens je micropauzes, stimuleer je de bloedcirculatie en blijf je de hele werkdag fit en gefocust.

* Alleen beschikbaar voor Windows

Pauzesoftware:

Geheim wapen in de strijd tegen RSI

Uit onderzoek blijkt dat er al jaren een toename is in lichamelijke klachten die een relatie hebben met beeldschermgebruik. De klachten die het meest frequent voorkomen zijn RSI- klachten. In Nederland hebben zo’n 3,2 miljoen werkenden mensen last van RSI. Maar wat is RSI precies en hoe kun je deze klachten voorkomen? En wat maakt pauzesoftware een wapen in de strijd tegen RSI?