Gezond programmeren

Als software ontwikkelaar, websitebouwer of programmeur werk je waarschijnlijk veel met verschillende applicaties; van javascript, tot Wordpress of SQL databases. Daarbij heb je vaak te maken met deadlines; of het nu is van een scrum-run, het opleveren van het ontwerp van een nieuwe website of een nieuwe software release. Gezien de hoeveelheid tijd die je achter je PC doorbrengt, is het erg belangrijk om zo comfortabel mogelijk te werken. En een gezonde werkplek is daarbij een must!

 

Jouw ergonomische workstation

Om te zorgen dat je een gezonde houding aanneemt tijdens de vele uren dat je achter je workstation vertoeft, is het belangrijk je werkplek ergonomisch in te richten. Naast een goede stoel en bureau, is het ook goed om aandacht te besteden aan toetsenbord en muis. Zo hebben onze toetsenborden een lichte toetsaanslag met hoge kwaliteit schaarmechanisme, zodat er minder spierspanning in handen en armen is tijdens het typen. Maak je veel gebruik van de muis? Dan is een ergonomische verticale muis aan te raden om klachten zoals RSI te voorkomen.

 

Werk sneller

Om fit te blijven tijdens je werkdag, is het belangrijk om af en toe een korte pauze in te lassen. Onze R-Go Break software helpt je met behulp van een LED lampje eraan herinneren wanneer je een korte pauze zou moeten inlassen. Wist je dat je met 2 beeldschermen efficiënter en dus ook sneller kunt werken? Je ziet meer in één oogopslag, je kunt een aantal programma’s naast elkaar gebruiken en maakt zelfs minder fouten. Uit onderzoek (Colvin, 2004) is gebleken dat je met meer dan 1 beeldscherm 10% meer productief bent en 33% minder fouten maakt. Onze R-Go Caparo 4 monitorarm kan uitkomst bieden met een aparte arm voor elk beeldscherm of een houder voor je laptop.