Whitepapers


Zeven tips voor gezond werken
Zeven tips voor gezond werken

7 tips voor gezond werken: Ondersteun het lichaam, werk in een rechte houding, voorkom reiken, voorkom kleine repeterende bewegingen, zorg voor ontspanning, kom in beweging en luister naar je lichaam!


Whitepaper: Is staan tijdens het werk de oplossing?
Whitepaper: Is staan tijdens het werk de oplossing?

Staand werken achter de computer is een hype. Maar is dit werkelijk DE oplossing om gezondheidsklachten als obesitas, hart- en vaatziekten, nek- en rugproblemen te voorkomen? In dit whitepaper zullen de risico’s van zowel zitten als staan aan bod komen en worden verschillende oplossingsmogelijkheden beschreven om gezond te kunnen werken.


Creëer je eigen ergonomische werkplek

Wat is de beste ergonomische muis
Wat is de beste ergonomische muis


Een gezonde werkplek zorgt voor gezonde werknemers. Steeds meer grote bedrijven zien het belang hiervan in. Een lage kans op RSI-klachten betekent immers ook: minder verzuim. Daarom vragen deze bedrijven steeds vaker naar ergonomische producten. Als adviseur is het belangrijk dat je genoeg kennis hebt om deze klanten te kunnen adviseren. Daar helpt R-Go Tools je graag bij. In dit whitepaper gaan we daarom dieper in op een van de meest gebruikte middelen op kantoorwerkplekken: de muis.


Rapport Benchmark studie ergonomische computer muizen
Rapport Benchmark studie ergonomische computer muizen

Ergonomische verticale muizen worden steeds vaker ingezet bij de preventie en vermindering van RSI- klachten. Er zijn inmiddels vele varianten van de verticale muis op de markt. R-Go Tools krijgt regelmatig de vraag naar een vergelijking tussen de verschillende varianten. Om deze reden heeft begin 2015 onafhankelijk ergonomisch onderzoek plaatsgevonden naar de verschillen en overeenkomsten op het gebied van gebruik en ergonomische aspecten tussen 4 populaire verticale muizen. Dit onderzoek is uitgevoerd door een Europees Geregistreerd Ergonoom.


Whitepaper: Wat is het beste ergonomische toetsenbord
Whitepaper: Wat is het beste ergonomische toetsenbord

Ben je op zoek naar een nieuw toetsenbord dat goed bij jouw werkplek past? Of heb je RSI-klachten en zoek je naar een toetsenbord dat je kan helpen klachten te verminderen? Dan is een ergonomisch toetsenbord iets voor jou. Er bestaan verschillende soorten toetsenborden. Zo zitten er grote verschillen tussen een ‘normaal’ toetsenbord en een compact toetsenbord, een verticaal toetsenbord of gesplitst toetsenbord. Om het effect van deze diverse toetsenborden te onderzoeken, zijn er talloze wetenschappelijke studies verricht. Ook kun je meten hoe hoog de spierspanning in de armen en schouders is en hoe deze afneemt bij het gebruik van een passend toetsenbord. In dit whitepaper worden de verschillende soorten toetsenborden met elkaar vergeleken, onderbouwd met conclusies uit diverse wetenschappelijke studies.


Whitepaper: Hoe werk je gezond met een scherm?
Whitepaper: Hoe werk je gezond met een scherm?

Werken met schermen is in de loop van de tijd erg veranderd. Had men vroeger nog een eigen werkplek met een vaste pc, nu is het kantoor meer een ontmoetingsplaats geworden en kun je overal werken met behulp van allerlei mobiele apparaten. Dat langdurig beeldschermwerk de kans op lichamelijke klachten vergroot, is algemeen bekend Het toenemende gebruik van laptop, tablet en smartphone brengt echter nieuwe risico’s met zich mee. In dit whitepaper zal worden ingegaan op de toenemende gezondheidsrisico’s van beeldschermwerk en, in het bijzonder, het werken met mobiele apparaten Vanuit ergonomisch perspectief wordt uitgelegd wat het effect is van verschillende lichaamshoudingen op onze gezondheid En ten slotte geven we oplossingen voor het gezond werken met schermen op verschillende soorten werkplekken