Waarom een ergonomische muis?

Download gratis brochure

Wist je dat veel computer gerelateerde klachten worden veroorzaakt door de muis? Een standaard muis brengt je hand en pols in een ongemakkelijke houding en lokt daarnaast kleine, belastende bewegingen uit.

Het is erg lastig om je aangeleerde manier van muizen af te leren. Met een verticale ergonomische muis word je onbewust gestimuleerd om gezond te muizen. Onze R-Go HE muis zorgt ervoor dat je hand en pols in een natuurlijke stand staan, zoals wanneer je iemand de hand schudt. Daarbij stimuleert deze muis om te bewegen vanuit je arm in plaats van uit je pols. Zo ontlast je kleine spieren en pezen in hand en onderarm en bevorder je de doorbloeding.

Muisbeweging vanuit de arm

Natuurlijke comfortabele houding

Een muis die past

Voorkom klachten met een ergonomische muis

Bij het gebruik van een standaard muis staan je hand en pols in een onnatuurlijke houding. Daarnaast maken de meeste mensen ongemerkt kleine belastende bewegingen vanuit de pols. Dit kan snel leiden tot klachten.

Bij een standaard muis moet de onderarm draaien om de handpalm naar beneden gericht op de muis te kunnen leggen. Dit zorgt voor een onnatuurlijke houding en daarmee ook voor continue belasting van de onderarmspieren.

Zijwaartse bewegingen vanuit de pols. Bij een normale muis beweegt vooral de hand, waarbij je door herhaalde bewegingen de pezen in de pols kunt overbelasten.

Om de hand goed op en rond een standaard muis te leggen moet deze vanuit de pols iets worden opgetild, waardoor de pols een hoek maakt ten opzichte van de onderarm. Dit zorgt voor een continue belasting van de pezen die door de pols lopen.

Beweging met grote spieren

Ongunstige muisbewegingen vanuit de pols worden zoveel mogelijk voorkomen. Een goede ergonomische muis wordt bewogen vanuit de hele arm, waarbij grote spieren (zoals de biceps) worden gebruikt. Deze spieren raken minder snel overbelast dan de kleine spieren.

Natuurlijke houding

Het ontwerp van de muis moet zoveel mogelijk aangepast zijn op de natuurlijke stand en afmeting van hand en pols.

Fijne motoriek

Precisiehandelingen zoals scrollen en klikken moeten worden ontwikkeld voor fijne motoriek in vooral de wijsvinger, waarbij herhaling zoveel mogelijk moet worden voorkomen.

Minimale spierspanning

De bediening van de muis vereist een minimale spierspanning in de onderarm en de schouder

R-Go HE

de meest ontspannen muis

De allereerste R-Go HE muis is in 2012 ontworpen in samenwerking met ergonomen. We hebben er alles aan gedaan om te komen tot een ergonomische muis waarmee iedereen gezond kan muizen. Voor dit ontwerp hebben we inmiddels meerdere Awards ontvangen. In 2013 de Benelux Office Award voor het ontwerp van de HE muis. En de R-Go HE Break muis heeft in 2017 de OFFICE PRODUCT AWARD gewonnen voor het innovatieve ontwerp in de categorie “Computer accessoires”. Ergonomic Trends koos onze Break muis zelfs als Beste Ergonomische Muis van het jaar 2021. Hieronder de zetten we de voordelen van onze ergonomische muizen op een rijtje:

Muisbeweging vanuit je arm

Deze muis is zo vormgegeven dat je precies de juiste spieren gebruikt voor de activiteit! Door de verticale stand beweeg je de muis tijdens het gebruik met je arm in plaats van je hand. Hierdoor schakel je de grote armspieren, zoals de biceps, in. Deze spieren raken niet zo snel overbelast als de kleine pezen in je hand en pols. Zo voorkom je overbelastingsklachten zoals RSI.

Natuurlijke comfortabele houding

Door de verticale vorm hoeft de onderarm niet te draaien (pronatie). Ook is het niet  nodig de hand op te tillen om de muis vast te pakken (dorsaalflexie), zoals bij een standaard muis. De ronde vorm zorgt ervoor dat de muis goed in je hand past. Zo werk je comfortabel en heb je minder  spierspanning nodig tijdens het muizen.

Een muis die past

Hoe vreemd zou het zijn als je schoenen zou kopen van maat 40, terwijl je maat 42 hebt? Helaas gebeurt dat nog vaak bij de aanschaf van een muis. Om comfortabel te kunnen muizen, is het belangrijk te kiezen voor een muis die past in je hand. Ben je linkshandig? Kies dan een linkshandige muis. Check je handmaat om de juiste muisgrootte te kunnen bepalen. 

Met pauze indicator

Regelmatig afwisselen en het werk onderbreken is cruciaal als je overbelasting wilt voorkomen. De R-Go HE Break is een verticale ergonomische muis die met kleursignalen aangeeft wanneer het tijd is om te pauzeren.

Had ik veel eerder moeten kopen! Je hand valt heel natuurlijk op/om de muis en ontlast de pols. Had last in mijn pols van het vele scrollen. Bij het eerste gebruik voel je meteen het verschil. Geen pijn meer. Het gebruik is ook prima en dus een aanrader. Ook voor mensen die geen pijn in de pols of andere RSI klachten hebben.

~ ROB P. VIA COOLBLUE

Lees meer in onze blogs

Wij werken met plezier samen met deze resellers

Dell
Mediamarkt
Staples
Lyreco
En nog veel meer