4 vergeten onderdelen van een écht gezonde werkplek

Veel mensen brengen ongeveer een derde van hun tijd op kantoor door: zittend achter een bureau, starend naar een beeldscherm. Bij een verkeerde inrichting van de werkplek kan dit voor spierproblemen zorgen. En dat terwijl er bij de kantoorinrichting vaak wél aandacht wordt besteed aan verstelbare bureaus en ergonomische stoelen. Met slechts 4 toevoegingen maak je van een kantoor pas écht een gezonde werkplek.

4 vergeten onderdelen van een écht gezonde werkplek

Wanneer je verantwoordelijk bent voor de inrichting van een kantoor, wil je de klant natuurlijk een mooie en gezonde totaaloplossing bieden. Neem daarom, naast de juiste kantoormeubelen, ook deze 4 producten mee in je ontwerp:

1. Monitorarm
Een verkeerde positie van de monitor heeft direct effect op de houding. Een monitorarm biedt hiervoor een efficiënte oplossing. Hiermee plaats je het scherm direct in de juiste positie voor elke medewerker. Ook kun je gemakkelijk 2 schermen direct naast elkaar plaatsen. Het is toepasbaar op elk bureau en zorgt tevens voor meer werkruimte!

2. Document holder
Bij het werken met documenten én een monitor draait het hoofd veel, wat een pijnlijke nek kan veroorzaken. Met een documentenhouder plaats je de documenten verhoogd tussen het toetsenbord en het beeldscherm, waardoor de gebruiker vanzelf in een rechte houding gaat werken. 


3. Ergonomische muis
Bij het gebruik van een standaardmuis, staan de hand en pols vaak in een onnatuurlijke stand. Met een ergonomische muis wordt deze verkeerde manier van muizen snel afgeleerd. Een verticale muis zorgt bijvoorbeeld voor een muisbeweging vanuit de arm in plaats van de pols. Onbewust muis je zo gezonder. 

4. Ergonomisch toetsenbord
We denken er eigenlijk niet bij na, maar rechtshandigen moeten opzij over het numerieke toetsenbord reiken naar de muis. Dit werkt belastend voor de schouder en de rechterpols. Ook kan er een onnatuurlijke knik in de polsen ontstaan doordat een standaard toetsenbord niet plat is. Een ergonomisch toetsenbord kan een enorm verschil maken in houding en spierspanning.

 

Workshop: gezond beelschermwerk

Meer leren over het ergonomisch inrichten van individuele werkplekken? R-Go Tools biedt gratis workshops waarin je alle ins en outs over ergonomie leert. Bij succesvolle afronding ontvang je een certificaat.

Tags: ergonomie, workshop