Het constant letten op een goede werkhouding tijdens beeldschermwerk schiet er vaak bij in, vooral wanneer het werk snel af moet zijn of wanneer er veel concentratie nodig is.

 

Daarom is het belangrijk om aandacht te besteden aan de werkplek en deze gezond in te richten. Een ergonomisch ingerichte werkplek zal ongemerkt stimuleren om tijdens het werk een gezonde houding aan te nemen.

 

ISS heeft in samenwerking met R-Go Tools de case study “Gezond beeldschermwerk” opgezet. Het doel van deze case study is om te onderzoeken wat het effect is van een ergonomisch ingerichte werkplek. Daarnaast het creëren van bewustwording over het belang van gezond werken om zo werk gerelateerde klachten te kunnen voorkomen.

ISS Facility Services is een van ‘s werelds grootste facilitaire dienstverleners, actief in Europa, Azië, Zuid-Amerika, Noord-Amerika en Australië met meer dan 500.000 medewerkers, werkzaam in zo’n 65 landen. De missie van ISS is ‘Service performance facilitating our customer purpose through people empowerment’.
R-Go Riser Flexible Laptopstandaard
R-Go HE Muis
R-Go Split Break Toetsenbord

Opzet

De case study is uitgevoerd onder een groep medewerkers van ISS.

 

Alle deelnemers hebben de volgende producten van R-Go Tools mogen testen:

 

• R-Go HE muis (versie in overleg)

• R-Go Split Break toetsenbord

• Riser laptopstandaard (versie in overleg)

 

De opzet van de case study was als volgt:

1. Inventarisatie van de huidige situatie door het uitzetten van een vragenlijst.

2. Instructie door een ergonoom over gezond beeldschermwerk en het gebruik van ergonomische hulpmiddelen. Na afloop van de instructie zijn de hulpmiddelen uitgedeeld.

3. Evaluatie: Na een paar weken is een eerste evaluatiemoment geweest om de eerste ervaringen te peilen en additionele tips en adviezen te geven. Vervolgens heeft er na 2 maanden een evaluatie plaatsgevonden d.m.v. een vragenlijst.

Resultaten

R-Go Riser Laptopstandaard

Bijna alle deelnemers waren zeer tevreden over de R-Go Riser laptopstandaard. Als grote voordelen worden genoemd: lichtgewicht, eenvoudig op te zetten, verbetert de houding en plat om mee te nemen. ISS heeft ervoor gekozen om de Riser standaard te verstrekken aan alle medewerkers

“De Riser laptopstandaard heeft een goede hoogte. Eenvoudig op te zetten en licht. Goed bedacht!”
Medewerker, ISS Facility Services
ULTRADUN Lichtgewicht, slechts 1.4mm dun, makkelijk om mee te nemen. Perfect voor onderweg! EENVOUDIG VERSTELBAAR Kan verstelt worden in 5 posities. brengt het scherm makkelijk op ooghoogte en voorkomt nek- en schouderklachten. VERKRIJGBAAR IN ZWART, WIT EN ZILVER GEMAAKT VAN ALUMINIUM Deze lapstopstandaard is gemaakt van aluminium, wat hem erg sterk maakt: hij kan tot 5kg dragen! GEMAAKT IN NEDERLAND De R-Go Riser Flexible is ontworpen en geproduceerd in Nederland: een 100% Nederlands product!

R-Go HE Muis

De meeste deelnemers waren tevreden tot zeer tevreden over het gebruik van de R-Go HE muis. Als grote voordeel wordt genoemd dat de muis de houding (van hand en onderarm) verbetert. Een aantal deelnemers gaf aan te moeten wennen aan de nieuwe manier van muizen.

“De HE Muis is een super ding. Dwingt je om anders te zitten en je schouders laag te houden.”
Medewerker, ISS Facility Services