Het constant letten op een goede werkhouding tijdens beeldschermwerk schiet er vaak bij in. Vooral wanneer het werk snel af moet zijn of wanneer er veel concentratie nodig is.

 

Daarom is het belangrijk om aandacht te besteden aan de werkplek en deze gezond in te richten. Een ergonomisch ingerichte werkplek zal ongemerkt stimuleren om tijdens het werk een gezonde houding aan te nemen.

BDO is een internationaal opererende accountantsorganisatie met meer dan 1.500 vestigingen in ruim 162 landen en bijna 74.000 professionals in dienst. BDO biedt organisaties nieuwe perspectieven met diensten op het gebied van audit en assurance, belastingadvies, advisory, accountancy en bedrijfsadvies.
R-Go Riser Flexible Laptopstandaard
R-Go Split Break Toetsenbord
R-Go HE Muis

Opzet

BDO heeft meegedaan aan een gebruikerstest van ergonomische producten van R-Go Tools. Omdat BDO goed voor haar thuiswerkende medewerkers wil zorgen, hebben ze een online portal opgericht waar medewerkers producten kunnen bestellen.

 

De HR/ Preventie functionaris en inkoopmedewerker van BDO hebben voor de gebruikerstest de volgende producten van R-Go Tools uitgeprobeerd:

 

• R-Go Riser Flexible laptopstandaard

• R-Go HE muis

• R-Go Split toetsenbord

Resultaten

R-Go Riser Laptopstandaard

De R-Go Riser brengt elk laptop beeldscherm eenvoudig op ooghoogte. Zo staat het hoofd in een natuurlijke stand en vermindert de spanning in de nek- en schouderspieren. De R-Go Riser is gemaakt van aluminium, zodat het licht van gewicht is, terwijl de stevigheid wordt gewaarborgd. Deze laptopstandaard is eenvoudig in 5 stappen hoogte in te stellen.

"Hoge kwaliteit en interessant design”
Medewerker, BDO
ULTRADUN Lichtgewicht, slechts 1.4mm dun, makkelijk om mee te nemen. Perfect voor onderweg! EENVOUDIG VERSTELBAAR Kan verstelt worden in 5 posities. brengt het scherm makkelijk op ooghoogte en voorkomt nek- en schouderklachten. VERKRIJGBAAR IN ZWART, WIT EN ZILVER GEMAAKT VAN ALUMINIUM Deze lapstopstandaard is gemaakt van aluminium, wat hem erg sterk maakt: hij kan tot 5kg dragen! GEMAAKT IN NEDERLAND De R-Go Riser Flexible is ontworpen en geproduceerd in Nederland: een 100% Nederlands product!

R-Go HE Muis

De HE muis heeft een verticale grip die zorgt voor een neutrale, ontspannen stand van hand en pols. Deze vorm stimuleert de muisbeweging vanuit de onderarm in plaats van uit de pols. Op deze manier worden lichamelijke klachten zoals RSI voorkomen. De muis ligt prettig in de hand en ondersteunt alle vingers.