We care for your health

Gezond leven en gezond werken is voor iedereen belangrijk. Daarom ontwerpen wij ergonomische producten met jou in gedachten!

Met onze ergonomische expertise ontwerpen wij betaalbare ergonomische oplossingen die jou helpen om gezond te werken. Of je nu thuis, op kantoor of onderweg werkt, wij hebben altijd een oplossing die bij jou past.

Onze ergonomische achtergrond

R-Go Tools is in 2010 opgericht vanuit ergonomisch adviesbureau R-Go Solutions.

Anita Bons is als ergonoom verbonden aan R-Go Tools. Ze heeft in 2000 de opleiding Ergotherapie afgerond met ergonomie als afstudeerrichting. Daarna heeft ze ergonomische vervolgopleidingen gedaan zoals “Ergonomisch analyseren en ontwerpen’’ via Ergonomie Opleidingen Nederland. Anita voert als ergonoom voor R-Go Solutions ergonomische onderzoeken uit, traint Ergocoaches binnen bedrijven, verricht individuele werkplekonderzoeken en verzorgt trainingen en cursussen op het gebied van beeldschermergonomie en fysieke belasting.

Vincent Bons (CEO R-Go Tools) is van oorsprong werktuigbouwkundige (TUE). Hij is afgestudeerd bij TNO op het ontwikkelen van een methode voor het ontwerpen van nieuwe ergonomische productiesystemen.  

Ergonomisch design

Bij het ontwerpen van onze producten houden we rekening met de antropometrie (mensmeetkunde), ergonomische principes en de geldende (Arbo) richtlijnen.

We streven naar ergonomische oplossingen die voor iedereen geschikt zijn, ongeacht je lengte, postuur en links- of rechtshandigheid. Omdat beeldschermwerk snel kan leiden tot overbelasting van kleine spieren en pezen in polsen en handen, ontwerpen we de toetsenborden en muizen zo dat er minimale spierspanning nodig is om ze te bedienen. In de testfase maken we daarom ook gebruik van spierspanningsmeters. Onze nieuwe producten worden beoordeeld door externe ergonomen en een proefpanel van gebruikers.

Ergonomische ondersteuning

Wij delen onze kennis graag met je.

Wij hebben verschillende whitepapers geschreven om je de ergonomische kennis te geven waarmee je je klanten nog beter van dienst kunt zijn. “Hoe werk je gezond met een beeldscherm?”, “Wat is de beste ergonomische muis?” of “Is staand werken de oplossing?”. Daarnaast schrijven wij regelmatig blogs om in te gaan op de laatste ontwikkelingen op het gebied van gezond werken.

Wij bieden trainingen aan

Wij hebben verschillende trainingen en workshops ontwikkeld op het gebied van ergonomisch werken. De trainingen worden gegeven in het trainingscentrum in Leerdam (Nederland) of bij u op locatie.

Werkplekadvies

Wil jij jouw ergonomische thuiswerkplek zo optimaal mogelijk inrichten?

Je kunt kiezen voor een werkplekonderzoek. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door een ergonoom en vindt plaats op jouw werkplek. Je ontvangt persoonlijke adviezen om gezond te kunnen (blijven) werken. Meer informatie of graag contact opnemen? Dat kan via info@r-go-solutions.nl